Østerhøj Syd kvarteret

Grundejerforeningen består af en blanding af lejeboliger, andelsboliger, ejerboliger, ældreboliger samt parcelhuse. Kombinationen af disse boligformer giver en god balance i kvarteret. Kvarteret ligger omgivet af store grønne arealer, med marker og dyrefolde. Kvarteret ligger på højdedraget Østerhøj, i den vestlige del af Ballerup kommune, tæt på Måløv by. Som nabo bydel ligger Jonstrup med skoven Jonstrupvang tæt på. Der er ca. 1,5 km, som gående eller på cykel, til skoven.

Nabo kvarterene Østerhøj 1. etape og Søndergaard, samt Egebjerg i Ballerup nord, har samme kombination af boligformer. Hvor Egebjerg og 1. etape på Østerhøj blev banebrydende for denne unikke blanding af boligformer i samme by kvarter.

For børnefamilier er der tre børnehuse i området. Børnehuset Fregatten er placeret ved indgangen til boligområdet. Børnehuset har pladser til vuggestue og børnehave børn, i henholdsvis 0-3 og 3-6 års alderen.

Østerhøjskolen, der er lokal skole for området, ligger mellem Østerhøj kvarteret og Østerhøj Syd. Skolen er nabo til “plantagen”, det lille skov areal der er placeret i den nord vestlige ende af området. Der er gang og cykel sti til skolen, samt tilkørsel i bil fra Klakkebjerg i Østerhøj kvarteret. Skolen huser også en fritidsordning (SFO), for børn til og med 3. klasse. Til de større børn er der en byggelegeplads i i Østerhøj kvarteret.

Østerhøj området ligger tæt på Måløv bymidte, med to supermarkeder, stort byggemarked og S-togs station. Der er ca. 1,5 km til stationen. I lokal området er der to supermarkeder og en lille nærkøbmand.